Kapcsolat Gy.I.K. Felelősség    
 
Hírek

2010/12/29

A kérdésfeltevés átmenetileg szünetel.

köszönettel: a szerk.

2009/05/01

Kérjük Önöket, amennyiben a befizetéstől számított harmadik napon sem kaptak még választ értesítsenek bennünket, mert előfordul, hogy nem tudjuk a befizetőt beazonosítani.

köszönettel: a szerk.


   Keresés a válaszok között


Kereshet a kérdés azonosítójára, a korábban megadott névre és kérdésre, valamint a válaszra is.


   Statisztika

Összes kérdés: 2863
Ebből ma érkezett: 0


A keresés eredménye:

Szarka Éva 2008-04-13 23:36 [3581]
2007 nyarán Németországban meghalt a 40 éve halottnak hitt rokonunk, aki festőművész volt. Most egy német bank felkutatta a rokonokat, s egy megbízási szerződést küldött, hogy a hagyaték 33%-áért költségekért elintézi a hagyatéki eljárást. Az öröklött összegről nem irtak. Nem tudom azt sem hol halt meg, hol temették el. Mit árvereztek el? Kérdéseim: Reális -e ez a 33% költség, ha azt sem tudom mennyi az örökség? Honnan tudhatom meg , hogy mit árvereztek el? Honnan tudhatom meg, hogy hol a sírja? (ők nem mondják meg) A magyar kutatónak az első alkalommal odaadtuk az összes leszármazott nevét címét, de ő egyenként "csikarja" ki az aláírásokat. Lehet, hogy ezen kívűl még tudnom kellene deolgokat, de még nem volt örökösödési "gondom" Várom válaszát! Szarka Éva

Tisztelt Kérdező! A hagyatéki eljárás lefolytatására a magyar jog szabályai szerint az örökhagyó utolsó lakhelye szerint illetékes közjegyző jogosult, miután az önkormányzat hagyatéki osztálya a hagyatéki leltárt felvette. Ha a hagyatéki eljárás még nem történt meg, annak lefolytatását bármely örökös kérheti. Hogy volt-e ilyen eljárás, azt az elhunyt rokon lakhelye szerinti önkormányzatnál érdeklődheti meg, ahol a hozzátartozói viszony igazolása után vélhetően arról is tájékoztatást adnak, hogy mely közjegyző járt el, aki pedig a hagyaték tárgyairól tud ájékoztatást adni. Ha ezeket az adatokat nem ismeri, akkor a német lakcímnnyilvántartó segítséget nyújthat az utolsó lakhely tekintetében, ami kiindulási pont lehet. Nem tudom, milyen árverésre gondol, de amennyiben az örökhagyó életében valamely vagyontárgy árverezésre került, úgy az nem képezi a hagyaték tárgyát. Tekintettel az ön által jelzett időintervallumra, annak felkutatása, hogy az elhunyt milyen vagyontárgyakkal rendelkezett, nehéz feladat, amelyet ténylegesen erre szakosodott intézmények tudnak ellátni, arra is tekintettel, hogy habár ingatlanok esetén rendelkezésre áll az ingatlan-nyilvántartás, azonban a helyiség ismerete nélkül ez reménytelen vállalozásnak tűnik. A 33%, a hagyaték tárgyáhz igazodik, így amennyiben egyéb költség nincs, ez arányos a kapott örökséggel. Azt azonban javaslom, hogy a német szerződést aláírás előtt fordítttassák le, és részletesen olvassák el a későbbi problémák elkerülése érdekében.

tisztelettel:
Dr. Bagó-Rónai Ivett
dr.bago-ronai.ivett@onlinejogasz.hu   OnlineJogász.hu
 
© www.onlinejogasz.hu ViP-CMS - A Sokszínű Tartalomkezelő Rendszer