Kapcsolat Gy.I.K. Felelősség    
 
Hírek

2010/12/29

A kérdésfeltevés átmenetileg szünetel.

köszönettel: a szerk.

2009/05/01

Kérjük Önöket, amennyiben a befizetéstől számított harmadik napon sem kaptak még választ értesítsenek bennünket, mert előfordul, hogy nem tudjuk a befizetőt beazonosítani.

köszönettel: a szerk.


   Keresés a válaszok között


Kereshet a kérdés azonosítójára, a korábban megadott névre és kérdésre, valamint a válaszra is.


   Statisztika

Összes kérdés: 2863
Ebből ma érkezett: 0


A keresés eredménye:

Márton Linda 2008-04-13 23:37 [3591]
T. Online Jogász! Az alábbiakban kérem a tanácsukat. 20 év házasság után 1998-ben elváltam közös megegyezéssel, vagyonmegosztással.Gyermekünk nem született. Barátságban váltunk el . Ő újra 1999-ben megnősült és gyermeke is született. A volt férjemmel és az új családjával tartottuk a kapcsolatot az új párommal. 2007 decemberében az új párommat elküldtem a tulajdonomban lévő lakásomból és megszüntettem az élettársi kapcsolatunkat./ Ez ügyben már kértem Önöktől tanácsot./ A volt férjem és a volt élettársam most összefogtak és álandoan zaklatnak telefonon és személyesen is. Most például a volt férjemnek és az új feleségnek az a kérése, hogy az Ő nevéről monjak le vagyis az asszonynevemről ,amit már 30 éve használok, hogy azt ne használjam. Valamint 500.000,-Ft kérnek fálydalomdíjként amit nem tudom mire. A válásunkkor minden vagyonmegosztás megtörtént, volt egy tanyánk amit beleszámítottunk a vagyonunkba ezt is elosztottuk, ő ezt késöbb értékesítette nem tudom,hogy mennyiért és nem is érdelelt és most arra is kér tölem 500,000,-Ft-ot , valamint válásunk alatt adott 1.000shillinget ez is kéri vissza .És most kér tőlem, hogy fizessek neki ki 6 hónapi albérletett, mert mikor megromlott a válásunk elött a kapcsolatunk ez 1998.márciusban Ő albérletbe költözött /ami nem igaz hanem a barátnőjéhez /és csak három hónap volt amit a közös lakásunktól távol töltött. Én 1998.julius elején kiköltöztem a közös lakásunkból. Ő a közössen megálapodott összeget átutalta a bankszámlámra. Nekem azóta semilyen követelésem nem volt felé. Nem értem,hogy most 10 év után nekem milyen elszámolásom van felé és neki jogos e a követelése, valamint megtarthatom e a 30 éve használt asszonynevemet. Köszönöm a válaszát.

Tisztelt Kérdező! Az asszonynevétől senki nem mondathatja le, az Önt megilleti. A házassági bontóper során amennyiben a vagyoni kérdéseket teljes körűen rendezték, e vonatkozásban vagyoni követeléssel Önnel szemben a volt férje nem élhet. A válás során adott pénz vonatkozásában sem követelhet a volt férje, egyrészt, mert vélhetően közös vagyonból adta azt Önnek, másrészt - és ez igaz az esetleges bérleti díjra is - a követelés már rég elévült.

tisztelettel:
Dr. Bagó-Rónai Ivett
dr.bago-ronai.ivett@onlinejogasz.hu   OnlineJogász.hu
 
© www.onlinejogasz.hu ViP-CMS - A Sokszínű Tartalomkezelő Rendszer