Kapcsolat Gy.I.K. Felelősség    
 
Hírek

2010/12/29

A kérdésfeltevés átmenetileg szünetel.

köszönettel: a szerk.

2009/05/01

Kérjük Önöket, amennyiben a befizetéstől számított harmadik napon sem kaptak még választ értesítsenek bennünket, mert előfordul, hogy nem tudjuk a befizetőt beazonosítani.

köszönettel: a szerk.


   Keresés a válaszok között


Kereshet a kérdés azonosítójára, a korábban megadott névre és kérdésre, valamint a válaszra is.


   Statisztika

Összes kérdés: 2863
Ebből ma érkezett: 0


A keresés eredménye:

Czirfusz Károlyné 2009-01-03 22:47 [4786]
Egy pénzintézet vidéki kétszemélyes kirendeltségén dolgozom, mint kirendeltségvezető. Kolléganőm november 10-től betegszabadságon van, szívinfarktusból lábadozik. A felépülése hosszadalmas még egy műtét vár rá. A pénztárt átvettem amikor nem jött dolgozni, azóta egyedül dolgozom. November havi bérem a szokásos összeg nem kaptam plusz juttatást. Még 5 nap szabadságomat kivetették velem az idő alatt egy másik kirendeltségről jött kolléganő helyettesíteni. Az elsök ügyvezető asszony elvárta volna, hogy a szabadság alatt bemenjek segíteni a kolléganőnek, pénzt vegyek fel a postán,hogy ő tudjon forgalmazni. Ezt megtagadtam. Kérhetem a helyettesítési pénzt? Megtagadhatom a továbbiakban a pénztárosi feladatok ellátását? A kétszemélyes kirendeltségen szabályos, hogy egyedül dolgozunk mindíg, ha valamelyikünk szabadságon van? Ha kirúgnak hova fordulhatok jogi segítségért?

83/A. § (1) Nem minősül munkaszerződés-módosításnak, ha a munkavállaló - a munkáltató működésével összefüggő okból, ideiglenesen - a munkáltató utasítása alapján, eredeti munkaköre helyett, vagy eredeti munkaköre mellett más munkakörbe tartozó feladatokat lát el (átirányítás). (5) Ha a munkavállaló eredeti munkaköre helyett más munkakörbe tartozó feladatokat lát el, a munkavállalót az átirányítás teljes időtartamára a ténylegesen végzett munka alapján illeti meg díjazás, de az nem lehet kevesebb a munkavállaló átlagkereseténél. (6) Ha a munkavállaló a munkaköri feladatai ellátása mellett, munkaidejének meghatározható részében más munkakörbe tartozó feladatokat lát el, a munkavállalót az (5) bekezdés szerinti díjazás a ténylegesen ellátott feladatok arányában illeti meg. (7) Ha a munkavállaló a munkaköri feladatai ellátása mellett oly módon végez más munkakörbe tartozó feladatokat, hogy a két munkakörbe tartozó munkavégzés időtartama nem különíthető el, a munkavállalót a munkabérén felül külön díjazás (helyettesítési díj) illeti meg. A helyettesítési díj mértékét az átirányítás alapján végzett munkára irányadó díjazás alapulvételével kell megállapítani. 104. § (1) A munkavállaló a munkát a munkáltató utasítása szerint köteles ellátni.

tisztelettel:
Dr. Tóth Edina
drtothedina@onlinejogasz.hu   OnlineJogász.hu
 
© www.onlinejogasz.hu ViP-CMS - A Sokszínű Tartalomkezelő Rendszer