Kapcsolat Gy.I.K. Felelősség    
 
Hírek

2010/12/29

A kérdésfeltevés átmenetileg szünetel.

köszönettel: a szerk.

2009/05/01

Kérjük Önöket, amennyiben a befizetéstől számított harmadik napon sem kaptak még választ értesítsenek bennünket, mert előfordul, hogy nem tudjuk a befizetőt beazonosítani.

köszönettel: a szerk.


   Keresés a válaszok között


Kereshet a kérdés azonosítójára, a korábban megadott névre és kérdésre, valamint a válaszra is.


   Statisztika

Összes kérdés: 2863
Ebből ma érkezett: 0


A keresés eredménye:

Berényi Teréz 2009-09-30 11:14 [5103]
Tisztelt Online Jogász! Egy szolnoki önálló bírósági végrehajtótól érkezett levelet vettem át, amelyben értesít, hogy a PKKB ítélete alapján fizessek be 43 970 ft-ot. 2005-ben forgalomból kivont trabantom rendszámát közlik és még egy parkolási társaság nevét. Más érdemi információt nem közöltek. Az alap összeg (tőke) 2000 Ft. PKKB úgy látom a pk szám alapján: 2007-ben hozhatott ítéletet, A PKKB érkeztető bélyegzője 2008. 11. 26. dátumú. Értesítést sem a parkolótársaságtól, sem pedig a bíróságtól nem kaptam, magáról a bírósági eljárásról sem volt tudomásom. Közli a végrehajtó, hogy nyilatkozzak munkahelyemről, (GYED-en vagyok) és beidéz e hónap 21-re végrehajtási irodájába. Tudomásom szerint nincs tartozásom parkolási cég felé, talán ha három esetben kaptam bírságot amit azonnal rendeztem. Mit tanácsolnak, mit tegyek, mik a lehetőségeim?

Tisztelt Kérdező! A pk. szám ismeretében az akta a PKKB-n megtekinthető, így információt szerezhet, hogy mely társaság mely követeléséről döntött a bíróság. tekintettel arra, hogy a végrehajtó peren kívüli eljárásra hivatkozik, feltételezhető, hogy a parkolási társaság fizetési meghagyást nyújtott be maga ellen, amely tekintetében 15 napos ellentmondsi időt elmulasztotta, így az jogerőre emelkedett. Az aktából azt kell megnézni, hogy a fizetési meghagyást mikor és milyen címre kézbesítették magának. Amennyiben a cím nem megfelelő, és ezért a kétszeri kézbesítést követően a bíróság az iratot kézbesítettnek tekintette, igazolási kérelmet (másodlagosan perújítási kérelmet) kell a bírósághoz benyújtani. Ha a postát valamilyen oknál fogva (kórházban volt, stb.) nem állt módjában átvenni, akkor is ilyen kérelemmel kell a bíróság felé élni, és egyben az ellentmondást is elő kell terjeszteni. Ha a kérelmet a bíróság befogadja, és azza érdemben foglalkozik, az ügy peres eljárásra kerül, ahol a bizonyítási eljárást - miért és milyen összeggel tartozik a parkolótársaságnak - le kell folytatni. Tehát elsődlegesen mindenképp az aktát kell megtekinteni, hogy a további lépések megalapozottan megtehetők legyenek.

tisztelettel:
Dr. Bagó-Rónai Ivett   OnlineJogász.hu
 
© www.onlinejogasz.hu ViP-CMS - A Sokszínű Tartalomkezelő Rendszer